Kassa voor Kinderdijk en Maritiem Museum

04-02-16

De BankGiro Loterij schenkt dit jaar ruim 6,2 miljoen euro aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Zuid-Holland. Onder de gelukkigen zijn Kinderdijk en het Maritiem Museum Rotterdam. Dat is woensdagavond 3 februari bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Kinderdijk is het historische icoon van het Hollandse polderlandschap. De molens in de Alblasserwaard trekken jaarlijks 400.000 bezoekers. Het ontbreekt aan een centrale plek waar de historie en het verhaal van 700 jaar watermanagement worden verteld. Daarom komt er een nieuw bezoekerscentrum.

De bijdrage van 500.000 euro van de BankGiro Loterij is specifiek bestemd voor het panoramadak met een plattegrond van het molenlandschap en de bijbehorende verhalen. Met deze bijdrage van de loterij is de financiering rond en kan Kinderdijk starten met de realisatie van het bezoekerscentrum.

 

Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam bestaat sinds 1874 en vertelt de geschiedenis van de maritieme industrie. Het museum gaat de maritieme geschiedenis uitbreiden met het verhaal van de offshore-industrie. Voor de levensechte Offshore Experience ontvangt het Maritiem Museum een eenmalige bijdrage van 600.000 euro.

 

Directeur Cees van der Vlist neemt de cheque in ontvangst van een medewerker van de Bankgiro Loterij. (fotografie: Roy Beukers)

 

Fotografie Molens Kinderdijk: Lucas Hirschegger/Wikimedia 

 

 

Meer nieuws