Keep It Clean Day: recordaantal deelnemers

14-09-17

Een recordaantal Rotterdammers heeft zich aangemeld voor de Keep It Clean Day van komende vrijdag. Liefst 13.000 deelnemers doen mee aan de vierde editie in Rotterdam van dit landelijke initiatief tegen zwerfvuil. Vorig jaar staken nog 10.000 mensen hun handen uit de mouwen om hun wijk schoon te maken.

De gemeente Rotterdam zet zich dagelijks in om de stad schoon te houden met reinigers en vuilophalers. Eén keer per jaar roept de gemeente alle Rotterdammers op om zwerfvuil aan te pakken tijdens de Keep It Clean Day. ‘Ik ben enorm trots op dit recordaantal deelnemers,’ zegt wethouder Joost Eerdmans. ‘Het is geweldig dat zoveel mensen zich inzetten voor een schoon Rotterdam. We hopen dat dit zich de rest van het jaar ook voortzet en iedereen blijft bijdragen aan een zwerfvuilvrije stad.’ Naast bewoners hebben zich dit ook veel scholen en winkeliersverenigingen aangemeld.

Programma
De Keep It Clean Day wordt komende vrijdag om 9.45 uur geopend door wethouder Eerdmans op het Grote Visserijplein in Delfshaven. Om 15.30 uur reikt hij de Gouden Knijper uit aan het gebied dat het meeste afval heeft verzameld. 

Meer nieuws