Federer zegt Rotterdam af na knieoperatie

03-02-16

Roger Federer neemt vanwege een knieblessure niet deel aan het 43e ABN AMRO World Tennis Tournament.

De Zwitser, de grote publiekstrekker voor het toernooi in Ahoy Rotterdam, onderging gisteren in zijn thuisland een succesvolle kijkoperatie aan zijn knie, vanwege een blessure die hij opliep na de Australian Open. Dit zal hem tenminste een maand aan de kant houden en verhindert ook zijn komst naar Rotterdam.

Het ABN AMRO World Tennis Tournament begint maandag 8 februari. De finale is op zondag 14 februari. Federer won het toernooi in 2005 en 2012.

Enorm balen

Toernooidirecteur Richard Krajicek: ‘In de eerste plaats hopen we op een voorspoedig herstel voor Roger. Vanuit eigen ervaring weet ik dat het herstel na deze operatie een tijd kan duren. Het feit dat hem is geadviseerd niet te spelen, zegt hierbij genoeg. Dit bericht was voor ons gisteravond natuurlijk enorm balen, net als voor de tennisfans die zich verheugden op zijn komst.’

Naast Roger Federer liet ook Nick Kyrgios weten niet te kunnen deelnemen. Hij heeft een armblessure. Zij worden vervangen door Hyeon Chung (Korea, nummer 51 van de wereld) en Lukas Rosol (Tsjechië, nummer 55).

 

Meer nieuws