Kotug en Boskalis bundelen krachten

15-12-14

KOTUG International B.V. kondigt aan dat zij een Memorandum of Understanding (MoU) heeft getekend met Royal Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) om de Europese havensleepdiensten gezamenlijk voort te zetten. Deze beslissing sluit naadloos aan bij de strategie en ambitie van KOTUG om haar Europese havensleepdiensten verder te ontwikkelen en haar aanwezigheid in de Europese havens te intensiveren. Deze samenwerking impliceert een 50/50 joint venture tussen KOTUG en SMIT, een volledige dochteronderneming van Boskalis.

De reikwijdte van de samenwerking beslaat de Europese Havensleepindustrie, enerzijds KOTUG’s bestaande havensleepdiensten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en anderzijds SMIT’s havensleepdiensten in Nederland en België. Door de combinatie zal een leidende dienstverlener van havensleepdiensten in Noordwest-Europa ontstaan. Gezamenlijk worden elf havens in vier landen bediend met een vloot van ruim zestig sleepboten. De totale omzet bedraagt circa 150 miljoen euro en de samenvoeging zal naast operationele synergievoordelen, de combineerde marktposities in belangrijke mate versterken.

KOTUG’s CEO Ard-Jan Kooren: 'Middels het samenvoegen van operaties kunnen wij tegemoetkomen aan de toenemende vraag van onze internationale gezamenlijke klanten naar een nog hogere efficiency. In deze sterk consoliderende markt blijven wij in staat om concurrerende services aan te bieden tegenover de hoge eisen in de maritieme industrie op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.'

Meer nieuws