La Buvette: oude en nieuwe chique op de Coolsingel

14-12-16

Rotterdam heeft er een nieuw trendy grand café bij. Het onlangs geopende La Buvette geeft het Erasmusgebouw op de Coolsingel zijn oude en nieuwe chique terug. Het voormalige pand van de HBU werd in 1939 gerealiseerd door architect Willem Dudok.

La Buvette – donderdag 15 december samen met het eveneens in het Erasmushuis gevestigde Tov Hazel Precious Metals gastheer voor de bladpresentatie van Friends in Business – bevindt zich op de begane grond van het monumentale pand en is zeven dagen per week geopend. Op de kaart staan ontbijt-, lunch- en borrelgerechten geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken. Op vrijdagavond kan er ook gedineerd worden.

Laagdrempelig

Het grand café onderscheidt zich met kwalitatief en smaakvol eten. Chef-kok Fabian Oldenburger staat voor dagverse seizoensproducten, van de garnalenkroket en de filet americain tot de mayonaise en de steak tartare. De kaart wisselt regelmatig en de smaken zijn puur en verfijnd, maar vooral ook niet te moeilijk.

Ondanks de ietwat chique sfeer is La Buvette laagdrempelig en betaalbaar geprijsd. Het publiek is erg gemengd: zakenlui, winkelend publiek en borrelaars genieten zij aan zij van hun koffie of wijn. Omdat de wifi goed is en er veel stopcontacten zijn, is La Buvette ook al snel een populaire plek voor ZZP’ers geworden.

Traiteur

La Buvette is tevens traiteur: de huisgemaakte patés, rilettes, quiches maar ook de geserveerde patisserie, wijnen en aperitieven  mee naar huis genomen worden. Ook bezorgt La Buvette lunches en borrels aan de bedrijven in de omgeving.

FOTOGRAFIE: MARC NOLTE

Meer nieuws