Laatste kans: aanmelden Nieuwe Held

29-03-16

VNO-NCW Regio Rotterdam zoekt vernieuwers en versnellers: onderscheidende ondernemers uit de Maasstad maken kans op de Nieuwe Heldenprijs. Het Rotterdamse deel van de netwerkorganisatie deelt deze award uit aan succesvolle, innovatieve ondernemers uit de regio. Tot 1 april kunnen potentiële winnaars zich inschrijven of worden voorgedragen.

De tien genomineerden worden bekend gemaakt op 7 april tijdens een bijeenkomst in het Cambridge Innovation Center (CIC) in Rotterdam. Zij krijgen tot december de kans om de leden van VNO-NCW Regio Rotterdam  te overtuigen van hun “heldendom”. Een Nieuwe Held is volgens VNO-NCW iemand die impact heeft met een vernieuwend initiatief op het gebied van technologie, product, dienst of organisatie.

Nieuwe Helden Prijs

De stad van de opgestroopte hemdsmouwen is een broedplaats voor tal van vernieuwende initiatieven op het gebied van ondernemerschap. VNO-NCW Regio Rotterdam wil deze vooruitstrevende ondernemers in de schijnwerpers zetten door middel van de Nieuwe Helden Prijs en roept daarom mensen op om zich op te geven of om ondernemers voor te dragen.

Uit de aanmeldingen worden tien kanshebbers geselecteerd die vervolgens gedurende het jaar de kans krijgen om ten overstaan van een jury te bewijzen dat zij een Nieuwe Held zijn. Meedingen naar de award kan door middel van een mail met de motivatie naar VNO-NCW Regio Rotterdam.

De genomineerden worden op 7 april bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het CIC. Twee van de genomineerden zullen dan een pitch houden om hun waarde te bewijzen. De Nieuwe Helden Prijs wordt op 8 december 2016 uitgereikt tijdens de eindejaar bijeenkomst in het stadhuis van Rotterdam.

Gezond en groeiend

“Een Nieuwe Held is een ondernemer met een gezond en toekomstbestendig bedrijf. Schaalbaarheid en impact op de regio zijn beoordelingscriteria, dankzij voortdurende groei moet een positief effect uitgeoefend worden op de werkgelegenheid”, luidt de omschrijving van VNO-NCW Regio Rotterdam. Ook de mate van innovatie door een ondernemer telt mee in de beslissing.

In de jury zitten VNO-NCW Regio Rotterdam-voorzitter Diederik van Dommelen, CEO van De Nederlandse Energiemaatschappij Harald Swinkels, Floris Vervat, directeur-eigenaar van Jeeves, serial entrepreneur Michiel Muller en Hendrik Halbe, managing director van het Erasmus Centre for Entrepeneurship.

Vorige winnaar: Aldowa

In 2014 organiseerde VNO-NCW Regio Rotterdam de Nieuwe Helden-verkiezing voor het eerst. Het doel van de prijs is succesvolle en innovatieve ondernemers uit de regio een podium te bieden, zodat zij anderen kunnen inspireren met hun visie, passie en excellent ondernemerschap. De winnaar van vorig jaar was gevelbouwer Aldowa, verantwoordelijk voor het spraakmakende plafond van de Markthal. Het bedrijf won de award vanwege zijn vernieuwende positie in een relatief conservatieve sector, de platte organisatie en de impact van het bedrijf op de stad.

Inschrijven en nomineren is mogelijk tot uiterlijk 1 april. Mail dan naar Tessa Langerijs: langerijs@vno-ncwwest.nl.

 

Meer nieuws