Algemeen nieuws

Late betalingen tegengaan met debiteurenbeheer

WetalkSEO - Etten-Leur

Het gebeurt steeds vaker dat bedrijven te laat betalen, wat natuurlijk vervelende consequenties kan hebben voor jouw bedrijf en cashflow. Met behulp van debiteurenbeheer kun je de te late betalingen verminderen en in sommige gevallen zelfs tegengaan. Door jouw debiteurenbeheer te automatiseren, houd je de cashflow binnen jouw bedrijf met succes op peil. Dus als jij te maken hebt met een of meerdere klanten die regelmatig te laat betalen, lees dan deze blog om erachter te komen wat debiteurenbeheer voor jouw bedrijf kan betekenen. De financiële situatie van jouw bedrijf zal een stuk beter worden zonder dat je er meer tijd en moeite in hoeft te steken. Wie wil dat nou niet?

 

Wat zijn de voordelen als je jouw debiteurenbeheer automatiseert?

Een van de grootste voordelen van het automatiseren van jouw debiteurenbeheer, is dat je de statistieken uit kunt lezen. Je krijgt hiermee namelijk inzicht in het betaalgedrag van jouw klanten. Je kunt dankzij debiteurenbeheer software namelijk in één oogopslag zien wat de openstaande saldi en eventuele betalingsachterstanden zijn. Door dit soort gegevens regelmatig te analyseren, kun je op tijd ingrijpen om achterstanden op te lossen en erger te voorkomen. Daarnaast is het een voordeel dat je geen omkijken hebt naar de facturen. Zodra de betaaltermijn is verstreken, wordt er automatisch een herinnering naar de klant verzonden, zodat je sneller de betalingen binnen hebt. Dit is handmatig niet te doen, zeker niet als je veel klanten hebt. Daarnaast kun je makkelijk een factuur over het hoofd zien als je het handmatig blijft doen en daarmee loop je omzet mis.

 

Zoek uit met wie je in zee gaat

Voordat je een nieuwe klant aanneemt, is het belangrijk dat je goed onderzoek doet. Met wie ga je eigenlijk in zee? Hoe is hun financiële situatie? Als ze bijvoorbeeld bekendstaan om hun late betalingen, is het wellicht niet zo’n goede partij om mee samen te werken. Als ze wel betrouwbaar zijn, weet je in ieder geval dat je een fijne samenwerking tegemoet gaat. Je kunt hier achter komen door goede vragen te stellen, zodat je zelf een inschatting kunt maken of je dit een geschikte klant vindt. De kredietwaardigheid achterhalen hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen als je gebruik maakt van speciale kredietbeheersoftware.

 

Hoe werkt kredietbeheersoftware precies?

Als je gebruik maakt van speciale kredietbeheersoftware, kun je in één oogopslag zien of een klant eventuele risico’s met zich meebrengt. Dit kun je inzien met behulp van een kredietrapport. Je kunt gerichte acties ondernemen op basis van de risicoprofielen van je klanten. Je kunt bijvoorbeeld een kredietlimiet vaststellen, het debiteurenbeheer anders insteken voor klanten die een groter risico vormen én je kunt de beslissing nemen om alleen te leveren op aanbetaling. Je kunt veel gegevens zien in een kredietrapport, onder andere de bedrijfsgegevens, kredietadvies, betaalgedrag, bedrijfsstructuur, kerncijfers en jaarcijfers. Met kredietbeheersoftware beschik je altijd over actuele kredietinformatie van bestaande en nieuwe klanten. Je kunt namelijk van meer dan 365 miljoen bedrijven wereldwijd deze informatie inzien.

Dit artikel wordt u aangeboden door

WetalkSEO

Online Marketing bureau gespecialiseerd in Zoekmachine Marketing (SEO)

Meer nieuws