Leonardo da Vinci prijs voor Van Oord

10-06-16

De Leonardo da Vinci prijs 2016 is toegekend aan Van Oord. Burgemeester Aboutaleb overhandigde de prestigieuze internationale prijs voor familiebedrijven op 9 juni aan CEO Pieter van Oord.

Sinds 2011 kent Les Hénokiens, een internationale vereniging van familiebedrijven ouder dan 200 jaar, in samenwerking met Le Château du Clos Lucé in Amboise de Leonardo da Vinci prijs toe aan een betekenisvol familiebedrijf van minstens twee generaties oud. Bij de selectie van kandidaten is veel aandacht voor de toekomstvisie en de innovatie- en duurzaamheidsagenda van de bedrijven.

Dit jaar viel de keuze op Van Oord. Het Rotterdamse bedrijf is wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten.

Les Hénokiens

Les Hénokiens zetelt in Parijs en telt 47 leden. Dit zijn bedrijven die al 200 jaar bestaan en nog steeds in handen zijn van dezelfde familie als de oprichter. Het meest opvallende lid is het Japanse hotel Hoshi dat sinds 718 bestaat en nog steeds eigendom is van dezelfde familie. Inmiddels is dat de 47e generatie.

Willem van Eeghen, president van Les Hénokiens, licht de keuze voor Van Oord toe: ‘Deze prijs kennen we toe aan bedrijven die zich continu aanpassen aan de marktomstandigheden maar wel oog houden voor de langetermijnontwikkelingen, respect tonen voor de omgeving waarin ze werken en zorgdragen voor een levende nalatenschap. Van Oord, nu geleid door de vierde generatie, is uitgegroeid tot een internationale organisatie met 5.000 medewerkers. Het bedrijf dat oplossingen biedt voor wereldwijde maritieme uitdagingen, is onder andere betrokken bij veel activiteiten en programma’s die zich richten op innovatie en onderzoek, zoals het kennisprogramma Building with Nature.’

Investeren en innoveren

Pieter van Oord zei bij de uitreiking: ‘Wij zijn vereerd met de toekenning van deze prestigieuze prijs. Van Oord heeft als familiebedrijf de focus op de continuïteit voor de lange termijn. Investeren in de juiste mensen en innovatieve schepen is daarbij cruciaal.’

 

FOTO: CEO PIETER VAN OORD (2E VAN RECHTS) ONTVING DE PRIJS UIT HANDEN VAN BURGEMEESTER AHMED ABOUTALEB. LINKS PRESIDENT FRANÇOIS SAINT BRIS VAN PARC LEONARD DA VINCI. NAAST HEM PRESIDENT WILLEM VAN EEGHEN VAN LES HENOKIENS. 

Meer nieuws