Logo Nationale Nederlanden verdwijnt van Delftse Poort

20-01-15

Het gebouw Delftse Poort, beter bekend als de Nationale Nederlanden-toren, gaat in de toekomst verder zonder het kenmerkende oranje logo van de verzekeraar. Aan de centrumzijde van het gebouw zal het worden vervangen door een ander beeldmerk: dat van Delftse Poort zelf.

De verandering vindt plaats omdat Nationale Nederlanden die langer de hoofdhuurder is van het gebouw. Door een reorganisatie huurt het bedrijf nog maar een derde (65.000 vierkante meter) van het complex. 'Wij hebben Nationale Nederlanden de vrijheid gegeven om te kiezen aan welke kant ze het logo willen behouden', zegt Joanne Roozenburg van gebouweigenaar CBRE Global Investors vandaag in het AD/Rotterdams Dagblad. 'Vanuit Delftse Poort hebben wij wel de voorkeur uitgesproken voor ons logo aan de Weena-zijde. Onze achterliggende filosofie is om het gebouw terug te geven aan de stad.'

De Delftse Poort verandert in een bedrijfsverzamelgebouw, waar middelgrote bedrijven etages kunnen huren. Ook is het voormalige bedrijfsrestaurant omgeturnd tot een groot foodcourt, dat toegankelijk is voor alle Rotterdammers. Mocht er een tweede grote huurder komen, dan bestaat de kans dat diens logo aan de stadskant van het gebouw komt te staan. 

Fotografie: Rotterdam Image Bank / Claire Droppert

Meer nieuws