Meer reizigers voor metro, Waterbus en Aqualiner

07-01-15

De inwoners van de regio Rotterdam weten het openbaar vervoer steeds beter te vinden. Zowel de metro als de Waterbus en Aqualiner zagen het afgelopen jaar het aantal reizigers toenemen.

De RET constateerde vorig jaar een flinke groei in het aantal reizigers dat de metro gebruikt: 3,1 miljoen. Een stijging van vier procent ten opzichte van 2013. De groei is onder meer te verklaren door de toenemende populariteit van Rotterdam als toeristenbestemming en het toegenomen woon-werkverkeer. Dat was onder meer te merken op station Kralingse Zoom, waar vorig jaar een nieuwe P&R in gebruik werd genomen.

Ook de openbaar vervoerdiensten over water zagen een forse stijging van het aantal reizigers. De veerdiensten Waterbus en Aqualiner vervoerden 1,73 miljoen reizigers in 2014, tien procent meer dan een jaar eerder. Waterbus, die dagelijks vaart tussen Rotterdam en de Drechtsteden, heeft de reizigerstoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werkreizigers en scholieren. 

Het aantal reizigers van de Aqualiner-veerdienst tussen Rotterdam-centrum, Katendrecht en de RDM Campus op Heijplaat groeide voor het zesde jaar op rij. Onder meer door een toename van het aantal studenten en medewerkers op de RDM Campus en groei van omliggende bedrijven. 'Het bewijst eens te meer dat het personenvervoer over water na vijftien jaar echt volwassen is geworden', aldus directeur Gerbrand Schutten.

Meer nieuws