Algemeen nieuws

Met de minister naar Hannover Messe

14-04-23

Meer dan honderd Nederlandse ondernemers van innovatieve bedrijven reizen volgende week met minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) naar de Hannover Messe in Duitsland. Het gaat om innovatieve start-ups, mkb-bedrijven en grote ondernemingen.

De bedrijven nemen deel aan de Hannover Messe, die van 17 tot en met 21 april 2023 plaatsvindt. Minister Adriaansens bezoekt de grootste technologische industriebeurs ter wereld op maandag 17 en dinsdag 18 april.

Innovaties

Op de Hannover Messe tonen bedrijven hun innovaties op het gebied van onder meer digitalisering en verduurzaming van de (maak)industrie, ICT, hightech-materialen, mobiliteit, halfgeleiders en energie-infrastructuur. Adriaansens bezoekt tijdens de beurs stands van Nederlandse bedrijven en spreekt met Duitse bedrijven, kennisinstellingen en politici.

De Hannover Messe bestaat sinds 1947 en trekt elk jaar ruim 200.000 bezoekers uit meer dan 70 landen. Meer dan 6.500 bedrijven zijn als exposant aanwezig op de beurs. Daar worden zaken gedaan en afspraken gemaakt over samenwerkingen en over investeringen in innovatieve producten en diensten.

Batterijtechnologie

Namens de Nederlandse regering ondertekent Adriaansens op dinsdag 18 april een intentieovereenkomst met de Duitse staatssecretaris Sabine Döring (Onderwijs en Onderzoek). Ze willen nauw gaan samenwerken aan innovatieve batterijtechnologie voor gebruik in mobiliteit en voor (grootschalige) energieopslag. Dat moet leiden tot een flexibeler energiesysteem.

Nederland en Duitsland willen samen met kennisinstituten en bedrijven werken aan een nieuwe generatie batterijen die minder kritieke grondstoffen zoals lithium bevatten. Daarnaast willen ze meer recycling stimuleren en nieuwe componenten voor batterijceltechnologie onderzoeken en ontwikkelen.

De Hannover Messe, de editie van 2022, is de grootste technologische industriebeurs ter wereld. (foto Deutsche Messe)

Meer nieuws