Metropole Orkest en Marinierskapel bij Lingehavenconcert

11-07-17

Het Lingehavenconcert beleeft dit jaar zijn eerste lustrumeditie: op 8 en 9 september gaat de grote wens van de organisatie in vervulling: het Metropole Orkest komt naar Gorinchem.

Het is een evenement van statuur geworden en niet in alleen in de eigen regio, vertellen voorzitter Ed Braad en penningmeester Theo Bos van de organiserende stichting: ‘Medeorganisator Johan Boonenkamp heeft heel wat connecties in het land. Hij zegt dat er met bewondering gekeken wordt naar ons spektakel in Gorinchem.’

Lingehaven

De voorbereidingen voor het 5e Grote Lingehavenconcert zijn in volle gang. ‘Het belooft weer een geweldige concertserie te worden waar Gorinchem en wijde omgeving volop van kunnen genieten. Toegang is voor iedereen gratis! Er is een educatief programma, een podium voor jong talent en ruimte voor twee klassieke concerten met toporkesten en solisten. En natuurlijk een aantal mystery guests. Dit alles verpakt in een geweldige ambiance in de Gorcumse Lingehaven’, aldus Ed Braad.

Marinierskapel

Op vrijdag 8 september verzorgt de Marinierskapel van de Koninklijke Marine het kidsconcert voor ongeveer 1.800 scholieren. ‘s Avonds betreedt het Metropole Orkest, met diverse solisten, het podium. Op zaterdag 9 september treedt het Haydn Jeugd Strijkorkest op. Zaterdagavond is het weer de beurt aan de Marinierskapel onder leiding van chef-dirigent Arjan Tien.

De toegang is gratis. Kijk voor de volledige programmering op www.lingehavenconcert.nl.

Meer nieuws