MTV EMA 2016 in Rotterdam

26-10-15

De MTV European Music Awards (EMA) keren voor de tweede keer terug in Rotterdam. Dit heeft de de organisatie van de MTV EMA zondagmiddag laten weten in Milaan.

De awardshow wordt op 6 november 2016 georganiseerd in de Rotterdamse Ahoy. Volgens Bruce Gilmer van MTV’s moederbedrijf Viacom is de havenstad, mede vanwege zijn infrastructuur, “de ideale locatie voor de show”. Peter van der Veer, directeur van Ahoy, is verheugd met de terugkeer van het evenement naar Rotterdam. ‘In 1997 hebben wij dit prachtige muziekevenement al eens mogen huisvesten. In 2016 op dezelfde plaats, maar in een compleet gerenoveerd en uitgebreid Sportpaleis van Ahoy’.

Ontzettend trots

Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur in Rotterdam is ontzettend trots dat Rotterdam gaststad is van de MTV EMA’s in 2016. ‘De MTV awards passen goed bij Rotterdam en ons evenementenbeleid, waar onder meer ‘jonge stad’ een thema is. De komst van dit fantastische evenement draagt bovendien bij aan de internationale profilering van Rotterdam als festivalstad’, aldus Langenberg.

Bron: AD/Rotterdams Dagblad

Meer nieuws