Najaarsnummer Friends in Business gepresenteerd op Rotterdam Business Party

24-09-19

Meer dan 250 mensen bezochten maandag 23 september de tweede Rotterdam Business Party in The Boathouse Kralingen. Op deze avond werd het najaarsnummer van Friends in Business gepresenteerd. De cover werd onthuld door de man die hem siert: Peter Blangé. De olympisch kampioen volleybal van 1996 is op 1 september begonnen als directeur van Rotterdam Topsport.

Voorafgaand aan de netwerkavond was er in de bovenzaal van The Boathouse exclusief voor Friends een inhoudelijk programma. Centraal stond een interview (door hoofdredacteur Jan Dirk Stouten en eindredacteur Frank Vijg) met Jos van der Vegt. Over zijn bijdrage aan Rotterdam en het bedrijfsleven in de stad (in het verleden onder meer als directeur van De Kuip en Ahoy en als voorzitter van de Kamer van Koophandel) én over zijn betrokkenheid bij het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival van 2020. Als president-commissaris van Ahoy kon hij precies uit de doeken doen hoe het (omslachtige) toewijzingsproces verliep.

Anita Meyer
De deelnemers aan de Rotterdam Business Party, het jaarlijks evenement dat Friends in Business samen met The Boathouse organiseert, hadden volop gelegenheid om te netwerken en te genieten – van de gesprekken, gerechten, en het uitzicht over de Kralingse Plas. De muzikale invulling was op-en-top Rotterdams: van de vrolijke liedjes van The Amazing Stroopwafels bij binnenkomst tot de swingende songs van Anita Meyer, die uit volle borst werden meegezongen.

Stefan de Vrij tegen Messi
Voordat de exemplaren van de nieuwste editie van Friends in Business werden uitgedeeld, interviewde Jan Dirk Stouten kort diverse gasten op het podium. Zo maakte Wim Jansen van EMboost bekend dat de Rotterdam Business Trip dit jaar (van 9 tot en met 11 december) naar Milaan gaat. Met Mario Been als ‘reisleider’ en een bezoek aan de Champions League-wedstrijd Inter Milan-Barcelona. Wim Jansen: ‘Stefan de Vrij tegen Messi.’

Bierviltjesfinanciering
Horecaondernemer Aad van der Stel, die voor het magazine in de rubriek “Tegen de richting in…” door Marco Hendriks uitgebreid aan de tand is gevoeld, vertelde hoe hij 39 jaar geleden met een bierviltjes-concept de overname van zijn restaurant Old Dutch wist te financieren.

Geen vriendenteam
Peter Blangé blikte op verzoek van Jan Dirk Stouten terug op de aanloop naar die historische olympische finale van “De Lange Mannen” in 1996 in Atlanta. Het was beslist geen vriendenteam, onthult Blangé in het artikel in Friends in Business. Maar dat was ook niet nodig, maakte hij op het podium duidelijk: ‘Met goede professionals en een duidelijk doel kom je verder dan met gezelligheid.’

Dat gezelligheid voor zakendoen wel degelijk een goede voedingsbodem is, werd de rest van de avond bewezen. Met het succes van de tweede Rotterdam Business Party heeft dit evenement zich definitief bewezen.

Meer nieuws