Neele-Vat krijgt grootste distributiecentrum van Nederland

12-01-16

Neele-Vat krijgt het grootste distributiecentrum van Nederland voor gevaarlijke stoffen. De logistiek dienstverlener laat het bestaande complex op de Maasvlakte van 28.000 vierkante meter met 15.000 vierkante meter uitbreiden.

Het distributiecentrum krijgt een innovatief blussysteem, dat gebruikmaakt van koolstofdioxide in plaats van water. ‘Blussen met water is bij veel gevaarlijke stoffen niet toegestaan’, legt William Holvoet, directeur van aannemersbedrijf Concrex Bedrijfsbouw, uit op vaksite Stedenbouw.nl. ‘Bij een CO2-blusgasinstallatie wordt in geval van brand koolstofdioxide in de ruimte geblazen, waardoor er een zuurstofarm klimaat ontstaat en de brand wordt gedoofd.

Een belangrijke voorwaarde is wel dat het gebouw luchtdicht moet zijn en alle naden en kieren zijn afgedicht, voegt de aannemer daaraan toe. ‘De CO2 mag niet ontsnappen’. Met de uitbreiding van het complex speelt logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics, met twaalf vestigingen actief in zeven landen, in op de groeiende vraag naar opslagruimte voor verpakte gevaarlijke stoffen. De bouw moet medio 2016 klaar zijn.

Bron: AD/Rotterdams Dagblad

Meer nieuws