Neele-Vat Logistics start gasmeet- en fumigatiestation in Zeebrugge

04-05-15

In samenwerking met terminaloperator APM heeft Neele-Vat Logistics een gasmeet- en fumigatiestation ingericht in het Belgische Zeebrugge. Het transportbedrijf gaat ervan uit dat het daar meer dan vijftig containers per dag kan behandelen. Het station voldoet volledig aan de FAVV regelgeving voor import en export.

Neele-Vat Logistics ziet kansen om de nieuwe activiteit te exploiteren omwille van nieuwe fytosanitaire richtlijnen op onder andere het gebied van behandeling van boomstammen en houtvepakkingen. Speciaal voor Belgische, Noord Franse en Duitse exporteurs en importeurs zal het nieuwe gasmeet- en fumigatiestation een uitstekend en efficiënt alternatief zijn, zo is de verwachting. 

In tegenstelling tot bestaande operaties zal het Neele-Vat gasmeetstation op het terrein van de terminal opereren. Alain Declercq, manager van Neele-Vat Zeebrugge, is razend enthousiast over het nieuwe gasmeet- en fumigatiestation, omdat het van toegevoegde waarde is voor de haven van Zeebrugge. Daar werd deze activiteit tot nog niet aangeboden. 'Ik voorzie dat vooral voor de export van boomstammen ons nieuwe station zeer interessant zal zijn', aldus Declerq. 

Meer nieuws