Nieuw evenement in Rotterdam: World Port Boxing

20-07-17

Rotterdam is een nieuw topsportevenement rijker. Op zondag 12 november komen de beste boksers van Nederland en Cuba in actie tijdens het bijzondere boksgala World Port Boxing. In de hal van de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade neemt de Nederlandse selectie het op tegen Cuba, uitkomend met uitsluitend topboksers. Deze wedstrijd is mogelijk gemaakt door de stichting “Gladiatoren aan de Maas”, dat van Rotterdam weer dé Nederlandse boksstad wil maken. Daartoe zijn zij een samenwerking aan gegaan met Rotterdam Topsport, De Nederlandse Boksbond en Hearts Sports BV. De kaartverkoop voor deze interland wedstrijd start begin september.

Een dag eerder, op zaterdagavond 11 november, boksen op dezelfde locatie ondernemers tegen elkaar. "Dat gala is al weken uitverkocht", zegt bestuurslid Léon Aertgeerts van Gladiatoren aan de Maas. "Er zijn geen tafels meer beschikbaar en we verwachten 1400 vertegenwoordigers van het Rotterdamse en regionale zakenleven. Die dag boksen alweer voor de derde keer Rotterdamse ondernemers tegen elkaar om geld in te zamelen voor onder andere de foundation van Giovanni van Bronckhorst", vervolgt Aertgeerts. 

Op zondag dan de interland Nederland – Cuba! Namens het Nederlands boksteam is onder meer zilveren Olympiër Nouchka Fontijn van de partij. "Zij wordt vergezeld door Peter Müllenberg die zich in 2016 als eerste Nederlandse bokser sinds 1992 plaatste voor de Spelen", zegt directeur Peter Bonthuis van De Nederlandse Boksbond trots. "Enrico Lacruz, eveneens olympiër, Artjom Kasparian, Delano James, Roy Korving en Max van der Pas zijn er ook bij." Cuba behoort nog altijd tot de allergrootste bokslanden ter wereld. Voor dit land komt onder meer de 26-jarige zwaargewicht Erislandy Savón naar Rotterdam. Hij is een neef van de Cubaanse bokslegende Félix Savón en pakte tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een bronzen medaille. Daarnaast bestaat de voorlopige Cubaanse selectie uit uitsluitend topboksers. De Cubaanse bondscoach zal binnenkort de definitieve selectie bekend maken.

"Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn een sterk land als Cuba vast te leggen", besluit Aertgeerts. "We willen het boksen in Nederland naar een hoger niveau tillen en van Rotterdam de bokshoofdstad van Nederland en Europa maken. We hebben hier al het mooie eerbetoon aan Bep van Klaveren van de Rotterdamse Sporticonen. Met ons gala voor ondernemers verwachten we met alle betrokkenen veel geld in te zamelen en deze interland is een geweldige volgende stap om onze doelstellingen te realiseren."

Friends in Business is als partner verbonden aan World Port Boxing en maakt later meer bekend over deze samenwerking. Voor informatie over het boksgala kunt u mailen naar info@hearts-sports.com

Meer nieuws