Nieuw Stadspark rondom Laurenskerk

16-06-15

Vanaf de zomer van 2016 kunnen Rotterdammers en bezoekers in het groen ontspannen in het nieuwe Stadspark op het Grotekerkplein. Het plein rondom de Laurenskerk krijgt vakken met beplanting, gras, extra bomen met flinke stam en de huidige bomen blijven behouden. Ook zullen er voldoende plekken komen om lekker te zitten. In het ontwerp komt veel ruimte voor het kunstwerk dat het geboortehuis van Erasmus markeert en het beeld van Erasmus.

'Het nieuwe Stadspark komt op een toplocatie in hartje centrum. Iedereen kan hier straks tot rust komen in het groen. Even uitrusten van een shopdag, picknicken in het gras of gewoon lekker genieten aan de waterkant', zegt Joost Eerdmans, als wethouder onder andere verantwoordelijk voor Buitenruimte. 

De locatie van het Stadspark sluit aan bij de grote loopstromen vanuit Meent en Hoogstraat en op de herinrichting van de Binnenrotte. Op dit moment wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Na de zomer wordt het ontwerp besproken met de bewoners en ondernemers rondom het Grotekerkplein. Daarbij wordt er gesproken over onder andere laden en lossen, sfeerverlichting en straatmeubilair. Voor de start van de werkzaamheden zijn er al tijdelijke initiatieven op het plein, zoals nu de The flying grass carpet waar veel gebruik van wordt gemaakt.

Meer nieuws