Nieuwe financieringsmogelijkheid voor MKB’ers

23-01-18

Sinds deze week kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in deze regio een beroep doen op een nieuwe financieringsmogelijkheid. De net opgerichte Kredietunie Rotterdam, een initiatief van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met MKB Rotterdam Rijnmond, kan hen geld lenen én ondersteunen met kennis en coaching.

Veel ondernemers in het mkb kunnen niet bij een bank terecht als ze geld nodig hebben om hun groei- of investeringsplannen te financieren. Rotterdam vindt het van groot belang dat mkb’ers hun onderneming kunnen uitbouwen. Dat is goed voor de economie en de werkgelegenheid. De Kredietunie is een coöperatie zonder winstoogmerk. Het geld dat ze uitleent voor bedrijfsfinanciering komt van ondernemers en professionele marktpartijen. 

Mkb-bedrijven uit de regio Rotterdam Rijnmond die minimaal drie jaar actief zijn én toekomstperspectief hebben, kunnen een lening aanvragen bij de Kredietunie. Het gaat om kredieten tussen de 50.000 en 250.000 euro. De kredietnemer wordt daarnaast ondersteund door een ervaren coach om de slagingskans van de onderneming te vergroten.

Meer nieuws