Nieuwe naam voor Excelsior-stadion

01-05-17

Stadion Woudestein heet vanaf vandaag het Van Donge & De Roo Stadion. De naam van dit Rotterdamse familiebedrijf is de komende tien jaar verbonden aan het stadion van Eredivisionist Excelsior.

‘Wij hebben 27 jaar ons kantoor gehad in Kralingen. Naast de tramremise van de RET op de Oostzeedijk, vlak bij het stadion van Excelsior, verklaart Dennis de Roo, een van de twee zoons van oprichter Ron de Roo, die werkzaam zijn bij Van Donge & De Roo. ‘’Wij zijn daar enorm gegroeid, van zo’n 20 medewerkers naar ruim 50 man.’ Daarna verhuisde de expediteur naar de huidige locatie aan de Rivierweg 1 in Rhoon. De groep heeft inmiddels een kleine 340 medewerkers.

Ambitie

Commercieel directeur Wouter Gudde van Excelsior is blij met het partnership met Van Donge & De Roo. ‘Wij begrijpen de sentimenten die leven rond de naam Stadion Woudestein, maar als Excelsior willen wij blijven groeien en dit partnership neemt hierin een belangrijke plaats in. Wij moesten kiezen tussen sentiment en ambitie en hebben voor het laatste gekozen. Mede met deze inkomsten willen wij de komende jaren de volgende stappen zetten om Excelsior uit te laten groeien tot een stabiele Eredivisieclub.’

Van Donge & De Roo

Van oorsprong is Van Donge & De Roo expediteur. Het bedrijf regelt het vervoer van goederen per vrachtwagen, trein, vliegtuig of binnenvaartschip. De onderneming beschikt over twee terminals in Rotterdam en Antwerpen, heeft daarnaast een eigen douaneafdeling en laat wekelijks 40 containertreinen rijden tussen Nederland en Duitsland.

Uitbreiding

Excelsior is sinds de oprichting in 1902 – afgezien van twee korte tussenpozen – gevestigd op de huidige locatie. Het huidige stadion werd in 2000 geopend als Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen (naar de toenmalige hoofdsponsor). In 2004 werd de naam veranderd in Stadion Woudestein. Het stadion werd de afgelopen jaren een aantal keer verbouwd. Zo werd de businessruimte – de Nsecure Lounge – uitgebreid en vernieuwd en werden twee van de vier hoeken dicht gebouwd.

Op dit moment werkt de club aan een plan voor verdere uitbreiding van het stadion. Deze plannen moeten zorgen voor meer businessmogelijkheden en uitbreiding van het aantal toeschouwers. De thuiswedstrijden zijn meermaals uitverkocht.

 

FOTO: EXCELSIOR

 

Meer nieuws