Nieuwe variant BAM: Kuip met 76.000 plekken

24-12-14

De Kuip met plaats voor 76.000 toeschouwers. Het zou zomaar kunnen gebeuren, want het is een van de varianten die bouwbedrijf BAM aan Feyenoord heeft aangeboden voor de ‘vernieuwbouw’ van het stadion.

In eerdere plannen werd vaak uitgegaan van 70.000 stoeltjes, maar BAM heeft een variant bedacht waarbij nog eens 6.000 extra staanplaatsen worden gecreëerd. 'In dat geval wordt de tweede ring extra verlengd met drie à vier rijen. Dat stadion wordt dan wel enkele miljoenen euro's duurder', zegt projectdirecteur Hans Vervat vandaag in het AD/Rotterdams Dagblad. 'Als dat lukt is dit een heel aantrekkelijk bod. Dat je er voor een redelijke investering nog 6.000 toeschouwers extra kwijt kan. Als iedere seizoenkaarthouder dan elke wedstrijd iemand meeneemt, dan zitten we altijd vol. Wel tegen betaling natuurlijk.'

BAM, dat samen met Siemens en gebiedsontwikkelaar AM het Feyenoord Founders Consortium (FFC) vormt, heeft daarnaast een variant gepresenteerd met 64.000 stoeltjes en 6.000 staanplaatsen. Het bouwbedrijf zou aanvankelijk de definitieve plannen presenteren in december, maar kreeg van Feyenoord uitstel tot januari. Eind januari wil Feyenoord een definitieve knoop doorhakken. Het budget voor de vernieuwing van De Kuip ligt rond de 200 miljoen euro. 

Afbeelding: Feyenoord Founders Consortium

Meer nieuws