Ontvangst in stijl voor Rotterdamse Olympiërs

28-08-16

Burgemeester Aboutaleb en wethouder Visser (Sport) hebben de Olympische topsporters uit de regio Rotterdam gehuldigd. Ze ontvingen hen afgelopen donderdag in de tuin van het Bilderberg Parkhotel.

Maar liefst 19 sporters en coaches werden – letterlijk en figuurlijk – in het zonnetje gezet. De vijf Rotterdamse medaillewinnaressen waren aanwezig: Maaike Head (roeien, goud), Nouchka Fontijn (boksen, zilver), Kitty van Male (hockey, zilver), Marloes Keetels (hockey, zilver) en Anicka van Emden (judo, brons).

Genoten

In Braziliaanse sferen werden ze opgewacht door Rotterdam Topsport-directeur Hans den Oudendammer. Op het bordes in de tuin van het Bilderberg Parkhotel sprak sportwethouder Adriaan Visser alle sporters toe over hun prestaties, ‘waar hij en de stad van genoten hebben’. Namens de gemeente ontvingen de medaillewinnaressen een cheque. De overige sporters werden vervolgens naar voren gehaald door presentator Ruud van Os (RTV Rijnmond). Ook zij kregen namens de gemeente, Rotterdam Topsport en het Bilderberg Parkhotel een cadeau voor hun prestaties.

Bedanken

Den Oudendammer: “De afgelopen weken hebben we mogen genieten van de aller mooiste topsport die er is. Er waren veel hoogtepunten, maar natuurlijk ook enkele dieptepunten. Rotterdam Topsport zet zich samen met de gemeente Rotterdam al jaren in om deze topsporters uit de regio te ondersteunen. Middels deze huldiging willen wij de sporters en coaches bedanken voor die mooie momenten en ze op gepaste wijze in het zonnetje zetten.”

Dat gebeurt ook in de herfsteditie van Friends in Business. Lees daarin meer over de Rotterdamse prestaties in Rio en de huldiging van de sporters.

Foto: Rotterdam Topsport/Ferdy Collewijn

 

Meer nieuws