Ook oude Fortis-kantoor wordt bedrijfsverzamelgebouw

12-05-15

Het voormalige hoofdkantoor van Fortis, gevestigd aan de Blaak 555, wordt de komende periode verbouwd. Na de renovatie is het gebouw geschikt voor verschillende huurders. Daarmee ondergaat het gebouw dezelfde transformatie als de oude Shell-toren aan het Hofplein en de Delftse Poort.

'Er is flink geïnvesteerd om het gebouw klaar te maken voor de toekomst', zegt Krijn Hogenbirk van makelaarskantoor CBRE in het AD Rotterdams Dagblad. Het kantoorpand staat grotendeels leeg, nadat Fortis in 2008 werd overgenomen door ABN Amro en veel arbeidsplaatsen verhuisden van Rotterdam naar Amsterdam. Op dit moment is een derde van het gebouw verhuurd aan ABN Amro. 

Flexibel

Blaak 555 moet een "kwalitatief hoogstaand" bedrijfsverzamelgebouw worden. Hogenbirk: 'Een open, uitnodigend gebouw en flexibel in gebruik. Bedrijven kunnen afzonderlijke etages huren en gebruikmaken van een pakket aan gezamenlijke voorzieningen zoals vergaderruimtes, een hoogwaardige receptie en een restaurant. Want dit is waar de markt om vraagt.'

Meer nieuws