Openbaar busvervoer naar de Maasvlakte

07-12-18

Met ingang van 9 december wordt de Maasvlakte bereikbaar per openbaar busvervoer. Dat betekent dat nu ook het meest westelijk gelegen stukje Nederland via openbaar busvervoer is ontsloten voor forenzen, stagiaires en bezoekers.

Vooral mensen die werken op de Maasvlakte of Europoort -West en wonen op Voorne Putten of op de noordoever van de Nieuwe Waterweg kunnen profiteren van deze nieuwe voorziening. De nieuwe busverbinding is een aanvulling op reeds bestaande vormen van vervoer zoals de Fast Ferry vanuit Hoek van Holland en het bedrijfsvervoer van onder andere Vipre.

Aansluitend op de shift- en kantoortijden van de bedrijven op de Maasvlakte rijdt EBS, de nieuwe vervoerder op Voorne-Putten en Rozenburg, bussen tussen Spijkenisse-Brielle-Maasvlakte Transferium en vice versa. Om vanaf het Transferium Maasvlakte de reis naar de Maasvlakte te vervolgen zal EBS aansluitend vervoer per taxibus rijden tussen het Transferium en het Distripark (rijtijd circa 10 minuten), waar werknemers op vier locaties kunnen in- en uitstappen. Er is ook een mogelijkheid om met een elektrische deelfiets vanaf het Transferium verder te reizen.

Meer nieuws