Opnieuw prijs voor Aboutaleb: beste lokale bestuurder van 2014

19-01-15

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is opnieuw in de prijzen gevallen. Nadat het blad Elsevier de Rotterdamse burgervader eerder al uitriep tot Nederlander van het jaar, werd hij nu door het blad Binnenlands Bestuur gekozen tot beste lokale bestuurder van 2014.

Aboutaleb kwam als beste uit de bus na een peiling onder bestuurders en ambtenaren. In totaal vulden 6.000 mensen de enquête in. In de verkiezing eindigde de Groningse burgemeester Den Oudsten als tweede en burgemeester Van der Laan van Amsterdam als derde.

'Aboutaleb geeft Rotterdam het gezicht dat de stad verdient', schrijft Binnenlands Bestuur. Ook wordt hij een krachtdadige bestuurder en een bruggenbouwer genoemd. 

In zijn dankwoord noemde Aboutaleb Rotterdam een bijzondere stad. 'Er zijn veel kleine maar ook grote zaken waartussen je als burgemeester moet laveren. Ik zoek naar de manier van besturen die recht doet aan kleine en grote pijn. Om een voorbeeld te noemen: Illegaal of dakloos, in de stad waar ik burgemeester ben, slaapt niemand op straat.' 

Meer nieuws