Algemeen nieuws

Optimaliseer het verzendproces van je webshop

07-02-24

Als je dagelijks veel pakketjes verzendt, zul je hier veel tijd aan kwijt zijn. Het kan dus nooit kwaad om het verzendproces van je webshop eens onder de loep te nemen. Er zijn veel manieren om het verzendproces te optimaliseren door bijvoorbeeld autolockdozen bestellen en een goede werkverdeling te maken. We gaan je wat tips geven om het verzendproces te optimaliseren.

Optimaliseren aan de voorkant

Aan de voorkant van het verzendproces begint het optimaliseren van het proces al. Dit begint met het bestellen van de juiste spullen om de producten in te verzenden. Zo zijn bijvoorbeeld goede tape dispensers erg belangrijk. Deze zorgen ervoor dat de dozen makkelijk dicht te tapen zijn. Er zijn tegenwoordig ook dozen die je niet hoeft te plakken. Dit zijn autolockdozen die je makkelijk in elkaar vouwt. Deze dozen komen vaak ook al met een plakstrip, wat het nog makkelijker inpakken maakt. Daarnaast scheelt het ook veel als je verschillende formaten dozen hebt. Een doos op maat kan veel tijd schelen. Als de doos het juiste formaat heeft, ben je een stuk minder tijd kwijt aan het opvullen van de doos om het stevig te kunnen verzenden. Zo vervoer je ook geen “lucht” en dat is weer goed voor het milieu.

Het inpakken

Wanneer je de producten gaat inpakken, is er ook ruimte om dit sneller te doen. Als je een kleinere webshop hebt, wordt er vaak per order gewerkt. Zodra dit meer orders worden, is dit geen fijne manier meer van werken en zul je het niet bij kunnen benen. Bij het inpakken is voorbereiding erg belangrijk. Ook de taakverdeling, als er met meer mensen ingepakt wordt, kan veel tijd schelen. Zorg bijvoorbeeld dat er 1 of meerdere personen zijn die de orders klaar zetten. Leg hier de juiste factuur en verzendsticker bij. Een andere persoon controleert of de producten kloppen met de factuur en hoeft het alleen in te pakken.

De taakverdeling

De taakverdeling is dus erg belangrijk bij het optimaliseren van het verzendproces. Als iedereen zijn eigen voorbereidende of inpakkende taak goed doet, zal de inpakafdeling als een goed geoliede machine werken. Hier kun je veel voordelen uithalen als webshop. Een goede voorbereiding met autolockdozen, het juiste formaat en een goede taakverdeling is de kans groot dat er meer orders verwerkt kunnen worden. Op deze manier werken zal er niet alleen veel tijd, maar ook geld bespaard kunnen worden omdat er minder verpakkingsmateriaal nodig is. Het optimaliseren van het verzendproces zal dus zeker veel opleveren!

Meer nieuws