Parkeren op straat duurder; stadsgarages juist goedkoper

02-01-17

Op straat parkeren in het centrum van Rotterdam is duurder geworden. Op 1 januari zijn de prijzen van de stadsgarages daarentegen omlaag gegaan. Met de maatregelen uit het Parkeerplan wil de gemeente automobilisten aanmoedigen om aan de rand van de stad of in garages te parkeren. Dat moet zorgen voor ene leefbare stad: minder blik op straat en meer ruimte voor groen en voor spelende kinderen.

Rotterdam wil bezoekers en forenzen die met de auto naar de stad komen, aan de rand van de stad op de P+R-terreinen laten parkeren. Alle vijftien P+R-terreinen zijn voortaan in het weekend gratis. Bij de drie betaalde P+R-terreinen Slinge, Kralingse Zoom en Alexander betaalt de automobilist van maandag tot en met vrijdag 2 euro per dag als er ook van het openbaar vervoer gebruik wordt gemaakt. Bedrijven in het centrum kunnen voor medewerkers die buiten de stad wonen voor 30 euro per maand een abonnement bij een P+R-terrein afnemen.

Stadsgarages

Parkeren in de gemeentelijke parkeergarages (stadsgarages, zoals Meent, Schouwburgplein I en II en Museumpark) in het centrum wordt goedkoper. Sinds 1 januari is het standaardtarief 2 euro per uur. Op straat is het tarief omhooggegaan van 3,33 naar 4 euro per uur. In de wijken rond de binnenstad (inclusief Oude Westen en de Stadsdriehoek) is het tarief 3,20 euro per uur geworden. Het parkeertarief buiten het centrum blijft 1,67 euro per uur.

Online reserveren

Op de website www.parkereninrotterdam.nl kun je als automobilist online reserveren voor een plek in ene garage. Dan betaal je voor twee uur parkeren 3 euro.

Voor bioscoop- en museumbezoekers, dagjesmensen en hotelgasten zijn er voordeelkaarten te verkrijgen. Voor parkeren tussen 22.00 uur en 06.00 uur in een stadsgarage in het centrum geldt een aangepast tarief van 1 euro per uur.

Meer nieuws