Algemeen nieuws

Partners Energiek Dordt doen inspiratie op tijdens ontbijt bij MAAT

MAAT - Alblasserdam

Donderdag 28 maart was MAAT gastheer van Energiek Dordt. Tijdens een geanimeerd ontbijt kwamen partners van de community rond FC Dordrecht bijeen in de vestiging op Nieuwland Parc in Alblasserdam. Enkele dagen eerder had het familiebedrijf daar nog zijn 90-jarig bestaan gevierd.

Energiek Dordt Foundation

Met Energiek Dordt Foundation bouwt FC Dordrecht samen met partners aan een netwerk dat verder gaat dan een businessclub. De voetbalclub profiteert ervan maar de samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, overheid en maatschappelijke organisaties creëert ook nieuwe energie in de Drechtsteden. Initiatieven en activiteiten waar de regio op meerdere vlakken beter van wordt: de inwoners, de bedrijven en de samenleving als geheel.
De in 2021 gestarte community groeit en de leden komen bijna maandelijks samen. Zoals tijdens het inspiratieontbijt in de showroom van MAAT.

MAAT E-Mobility

Daar was er vanzelfsprekend aandacht voor elektriciteit. Met MAAT E-Mobility is het bedrijf koploper op het gebied van duurzame logistiek. Elektrisch vervoer wordt ingezet voor de eigen activiteiten maar ook beschikbaar gesteld voor andere (transport)bedrijven.
MAAT is niet alleen trouwe sponsor van FC Dordrecht, maar het ondersteunt ook van harte de doelstellingen van Energiek Dordt. Zo vertelde Richard Kunst, manager van MAAT E-Mobility, over de inspanningen van het bedrijf om bij te dragen aan energieneutrale logistiek. Of het nu gaat om de eerste elektrische truck, de eerste elektrische verreiker (een uit de kluiten gewassen heftruck) of de elektrische voertuigen voor stadsdistributie, groenonderhoud en personenvervoer.
MAAT wil overheden en bedrijven ook helpen om in te spelen om de zero-emissiezones in binnensteden. Voor Dordrecht en Zwijndrecht gaan die op 1 januari 2026 in. Met de LEVV’s (licht elektrische vrachtvoertuigen) van MAAT is emissievrije stadslogistiek mogelijk. Het bedrijf is een van de initiatiefnemers van DrechtHUB: overslagplaatsen aan de rand van de regio waarvandaan goederen voor winkels, kantoren en bedrijven in de Drechtsteden met elektrische bestelwagens kunnen worden bezorgd.

Van de kelder naar de top

Gastspreker bij het ontbijt was Sven Jonker. De partnership manager van Team Visma – Lease a Bike vertelde hoe de wielerploeg zich “van de kelder naar de top” wist te werken. Bij de start in 2013, na de dopingperikelen en het terugtreden door de Rabobank, begon de ploeg, geadopteerd door Jumbo helemaal ‘blanco’.
De eerste jaren was het kommer en kwel en werd er nauwelijks gewonnen. De onvoorwaardelijke steun van Jumbo en Visma en consistent beleid zorgden voor de omslag. Het bouwen aan een nieuwe, gezamenlijke cultuur en een helder, gedeeld doel (een podiumplek in de tour de France in 2020) waren leidend. De filosofie werd goed uitgedrukt door ‘#samenwinnen’.

Sportgeschiedenis schrijven

De kernwaarden werden heilig en alles stond in het teken van continue verbetering. Onder meer op het gebied van de voeding en de trainingsschema’s, maar ook de manier waarop iedereen binnen het team met elkaar en de buitenwacht omgaat.
De successen kwamen en vorig jaar presteerde (toen nog) Jumbo-Visma iets wat nog nooit een ploeg was gelukt: in één jaar werden alle drie de grote wielerrondes gewonnen. De droom, ‘we willen samen sportgeschiedenis schrijven’, werd zodoende waargemaakt.
Dit jaar is Jumbo gestopt en trad Lease a Bike, onderdeel van Pon holding, toe. De cultuur en de ambitieuze doelen zijn gebleven, vertelde Jonker. ‘Samen’ en ‘winnen’ zijn nog steeds een gouden koppel.

Foto: Gastspreker bij het ontbijt was Sven Jonker van Team Visma – Lease a Bike.

Dit artikel wordt u aangeboden door

MAAT

MAAT heeft als doelstelling om voor alle opdrachtgevers de beste oplossing te zoeken op het gebied van transport en logistiek. Dit doen wij bij voorkeur via het fourth party logistics concept (4PL). Dit betekent dat MAAT al uw transportactiviteiten en logistieke processen overneemt, regisseert en voor de volledige supply chain naar de beste oplossingen zoekt.Denk hierbij aan het overnemen van de transportplanning, opslag, beheersing van interne- en externe logistieke processen en koppeling/integratie van geautomatiseerde backoffice informatiesystemen (communicatie ICT-systeem opdrachtgever en ICT-systeem MAAT).Met 4PL ontzorgt MAAT u als opdrachtgever volledig en het concept resulteert bovendien in kostenbesparing.

Meer nieuws