Paul Nijgh-penningen voor Gelber, Stecher en Van Bronckhorst

25-02-15

Micha Gelber, Janny Stecher en Giovanni van Bronckhorst ontvangen op woensdag 4 maart de Paul Nijgh-penning. Deze penning geldt in Rotterdam als een van de belangrijkste niet-gemeentelijke onderscheidingen op sociaal-cultureel gebied.

Micha Gelber heeft een grote bijdrage geleverd een de totstandkoming van het Joods Kindermonument, dat in april 2013 is onthuld op de Kop van Zuid. Zet zich persoonlijk in om aan jongeren de gruwelen van de Holocaust over te dragen, op scholen en bij het Museum Rotterdam 40-45 NU. is als vrijwilligster al sinds jaar en dag nauw betrokken bij de Oudheidkamer annex Museumwoning Pernis, die tot doel heeft "het bewaren en levend houden van het verleden van Pernis". Janny Stecher is niet alleen voorzitter van de stichting, maar ook de spil van dit uniek stukje particulier initiatief, dat een belangrijke rol vervult in de Pernisser samenleving.

Giovanni van Bronckhorst is oud-voetballer van ondere andere Feyenoord en zet zich met zijn stichting S.V. GIO in voor kinderen met een leerachterstand. Met een bijzonder sport en onderwijstraject worden de kinderen uit Rotterdam begeleid in kennisontwikkeling en zelfontplooiing om ze zo een goede start te geven op de middelbare school.

 

Leiderschap

Het drietal ontvangt de onderscheiding volgende week in de Burgerzaal uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De werkzaamheden van de ontvangers moeten getuigen van: een creatieve geest, oorspronkelijkheid, leiderschap en doorzettingsvermogen. Eerdere (bekende) Rotterdamse ontvangers van de penning zijn onder andere Lee Towers, Carrie, Sander de Kramer en het echtpaar Sies van de Voedselbank.

Meer nieuws