Persoonlijk verdriet laat sporen na in ondernemerschap van John Witte

22-04-16

John Witte. Ooit een kind in Overschie. Nu internationaal gelauwerd ondernemer. Eigenaar van L&D Support. Opgenomen in de Hall of Fame van de Amerikaanse IT-industrie. Op het punt om tienduizenden vluchtelingen op weg naar werk te helpen. Drie huwelijken achter de rug, met oplopend succes. En na veel verdriet nu weer knotsknetterverliefd op Tanya. In de zon op Curaçao.
Dat persoonlijke verdriet heeft zijn sporen nagelaten in het ondernemerschap van Witte. Niets was meer hetzelfde na een genadeloze confrontatie, waarin alles wat eerst heel erg belangrijk leek tot bijzaak verschrompelde.

‘Dan zit je daar, met je huis in de zon, met je centen op de bank en je zogenaamd fantastische carrière. Dat stelt dan weinig voor hoor! Niets eigenlijk. En je woont ook nog eens in Nederland. Dat wil ik ook meegeven aan collega-ondernemers. Ik heb me veel te laat gerealiseerd dat er iets is als erfrechtbelasting. Als één van de twee dood gaat, moet je gewoon betalen. Je erft de helft van waar je al belasting over hebt betaald en daarover moet je dan 20% over afdragen! Alles wat je opgebouwd hebt, wordt opgeteld, ook de theoretische waarde van je bedrijf. Uitstel van betaling is nauwelijks mogelijk. Ik had de eerste brief van de belastingdienst al vier dagen voor de begrafenis in de bus. Dat begint dan gelijk met “aan de erven van”. Welke idioot verzint zoiets?’

Meer nieuws