Peter Oskam nieuwe burgemeester Capelle

24-11-15

CDA-Kamerlid Peter Oskam wordt de nieuwe burgemeester van Capelle aan den IJssel. Hij werd maandagavond unaniem voorgedragen door de Capelse gemeenteraad.

Oskam wordt de opvolger van Frank Koen, de CDA-burgemeester die na zijn eerste termijn van zesjaar stopt. Koen raakte vorig jaar in opspraak omdat hij, in tegenstelling tot meerdere beloften, nog steeds niet in Capelle aan den IJssel was komen wonen.

Zeer verheugd

Peter Oskam reageerde zeer verheugd op de voordracht.’Ik heb drie jaar geleden bij toenmalig commissaris van de Koningin Jan Franssen aangegeven dat ik interesse had in een burgemeesterspost. Destijds was ik nog vice-voorzitter van de Amsterdamse rechtbank. Op zijn advies heb ik toen een week stage gelopen bij een gemeentebestuur. Dat was uitgerekend in Capelle aan den IJssel. Dat was heel plezierig. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe functie’, zo laat hij weten aan het AD/Rotterdams Dagblad.

Oskam wil op zeer korte termijn vestigen in Capelle aan den IJssel. Als alles volgens plan verloopt, begint Oskam 4 januari aan zijn nieuwe baan.

Meer nieuws