Pieter van Oord Havenman van het Jaar 2017

07-12-17

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft ceo Pieter van Oord van maritieme aannemer Van Oord unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2017. Ondanks een moeilijke markt in de offshore-industrie is Van Oord ook het afgelopen jaar blijven investeren in nieuwe activiteiten en innovatie.

De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie in Nederland. Naast baggeren en offshore olie en gas is onder leiding van Van Oord offshore wind uitgegroeid tot de derde pijler onder het bedrijf. Van Oord investeert in geavanceerde schepen en bouwt enorme windprojecten op zee.

Van Oord is de 37ste havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Erik de Neef, voorzitter van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE), de nog fungerende Havenman van het Jaar 2016.

Van Oord (Vianen, 1961) is sinds 2008 ceo van het familiebedrijf dat halverwege de negentiende eeuw werd opgericht. Onder zijn leiding werd in 2012 een nieuw hoofdkantoor in Rotterdam betrokken. Behalve bij de onderneming, heeft Van Oord ook altijd maatschappelijke betrokkenheid getoond, van Rotterdam tot in het verre buitenland.

De onderscheiding zal Van Oord, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 8 januari 2018, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. 

 

Meer nieuws