Prestigieus havencongres komt naar Rotterdam

01-04-15

De vijftiende editie van de “World Conference Cities and Ports” wordt in 2016 gehouden in Rotterdam. Het congres van de Association Internationale Villes et Ports (AIVP) richt zich op de transformaties van oude havens en het sociaal maatschappelijke vraagstuk dat veel havensteden gemeen hebben. Het congres vindt in november 2016 plaats op de RDM Rotterdam.

Stadshavens Rotterdam en Rotterdam Partners hebben nauw samengewerkt om het congres naar de stad te halen. Het meerdaagse evenement past bij het internationale imago van Rotterdam als wereldhavenstad. De komst van de "15th World Conference Cities and Ports" biedt Rotterdam bovendien de gelegenheid om het samenwerkingsverband Stadshavens Rotterdam internationaal te etaleren.

In 2016 is het tien jaar geleden dat deze samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. van start ging. De projecten van Stadshavens waren mede doorslaggevend voor de AIVP om voor Rotterdam te kiezen. Als lokale partner heeft Rotterdam invloed op de thema-keuze en de programmering van de "15th World Conference Cities and Ports". Naar verwachting zullen 400 deelnemers voor het congres naar de stad komen. 

Meer nieuws