Programma eerste Sportfilmfestival Rotterdam bekend

02-03-15

Het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) heeft het programma bekend gemaakt voor de eerste editie, die van 9 tot en met 11 april gehouden wordt. Het festival, dat in het Cinerama Filmtheater plaatsvindt, toont gedurende drie dagen bijna veertig sportfilms en documentairs. Wilfried de Jong zal tijdens het SFFR een dagelijks een talkshow presenteren.

In het kader van het 25-jarig jubileum van Rotterdam Topsport is gekozen om dit jaar verschillende producties op het witte doek te laten zien. Het programma van de eerste editie van het SFFR is samengesteld in samenwerking met Andere Tijden Sport (NOS/VPRO), RTV Rijnmond, Sportnext en de Volkskrant. 

Typisch Rotterdamse sporten

Het Sportfilmfestival Rotterdam trapt op donderdag 9 april om 19.00 uur af. De overige dagen staan de eerste films gepland vanaf 15.00 uur. De sportfilms en –documentaires zijn voor een groot deel thematisch gekoppeld aan typisch Rotterdamse sporten als hardlopen (o.a. “The Unknown Runner”, wielrennen (o.a. “Sunday in Hell”), boksen (o.a. “De Laatste Ronde”) en voetbal (o.a.  “Bij Wat ook Moog’ Gebeuren”). 

Ook zullen er in Rotterdam verschillende premières plaatsvinden. Zo zal “From Here 2 There”, een documentaire over twee Amerikaanse freerunners die de wereld over reizen, voor het eerst in Rotterdam op een Europees doek getoond worden. De kaartverkoop voor het Sportfilmfestival Rotterdam is van start gegaan en de kaarten zijn te koop via www.sportfilmfestivalrotterdam.nl

Meer nieuws