Projectontwikkelaar presenteert plannen postkantoor Coolsingel

01-06-18

Projectontwikkelaar en eigenaar Omnam Investment Group heeft deze week het ontwerp en de plannen voor het voormalige postkantoor op de Rotterdamse Coolsingel in een openbare zitting van de Welstandscommissie gepresenteerd.

De plannen gaan over een toren van 150 meter waarbij er plek is voor woningen, horeca, winkels en een vijfsterren hotel. Het voormalig postkantoor blijft qua aangezicht intact en moet voor bezoekers aan alle kanten te bezoeken zijn, ook vanaf het Rodezand. De imposante centrale hal van Post Rotterdam – zoals het pand officieel heet – is in de plannen verbonden met het achterterrein. Dat wordt omgebouwd tot een tweede hal en daarop komt de toren.

Volgens projectontwikkelaar Omnam heeft dit ontwerp de minste impact op de monumentale waarde en zorgt het ervoor dat het prachtige pand teruggegeven wordt aan de stad. Het moet een complex worden waar overdag en ’s avonds wat te beleven is. Zo is op de begane grond plek gereserveerd voor winkels, restaurants en cafés. Architectenbureau ODA New York is verantwoordelijk voor het ontwerp. Ook het Nederlandse Architectenbureau Braaksma & Roos is betrokken bij de plannen.

Zodra er een complete aanvraag omgevingsvergunning is ingediend, is de doorlooptijd voor het college om een besluit te nemen in principe minimaal 6 maanden. Er is een zorgvuldige procedure waarin alle belangen worden afgewogen.

Meer nieuws