Quooker opent nieuwe fabriek

15-06-16

Minister Henk Kamp van Economische Zaken opende maandag 13 juni de nieuwe fabriek van Quooker in Ridderkerk. De broers Niels en Walter Peteri waren zichtbaar trots en geroerd; de nieuwbouw is de kroon op het levenswerk van hun vader, natuurkundig ir. Henri Peteri.

De vraag naar de kokendwaterkranen van Quooker blijft stijgen, in binnen- en buitenland. Om aan de vraag te kunnen voldoen bouwde het bedrijf een nieuwe fabriek.

Duurzaam

Aangezien Quooker is ontwikkeld vanuit de gedachte dat het product energie moet besparen, is ook het gebouw met een duurzame insteek gebouwd. Het is voorzien van zonnepanelen en maakt gebruik van ledverlichting, een intelligente luchtbehandelingsinstallatie en vloerverwarming.

Met de nieuwbouw is de productiecapaciteit van Quooker verdrievoudigd en is er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Op dit moment wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een nieuw model kraan met nog meer mogelijkheden. Die wordt komend najaar geïntroduceerd. 

Octrooi

De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door Henri Peteri. Bij Unilever was de ingenieur betrokken bij de ontwikkeling van instant-soep en hij bedacht toen dat om de soep echt instant te krijgen er direct kokend water nodig zou zijn. Na zijn vertrek bij Unilever heeft hij dit idee thuis in de kelder verder uitgewerkt. Hij kreeg octrooi op de kokendwaterkraan, die de basis zou worden voor het bedrijf dat hij met zijn zoons Niels en Walter oprichtte.

Zij bouwden het bedrijf op en uit tot wat het nu is. Quooker heeft dochterbedrijven in België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.

SAMEN MET ONDERNEMERS NIELS EN WALTER PETERI VERRICHTTE MINISTER KAMP DE OPENING MET EEN MAXI-VERSIE VAN DE QUOOKER.

Meer nieuws