RBC Group neemt onderdeel Safety over van SERIS

07-09-15

RBC Group neemt de Safety-divisie van beveiligingsbedrijf SERIS Nederland over. Deze zal binnen RBC Group deel gaan uitmaken van de divisie Industriële & Maritieme Veiligheid. Vanaf vandaag wordt de naam SERIS Safety in Nederland niet meer gevoerd en is het personeel van de Safety-afdeling van SERIS in dienst van RBC.

De in Rotterdam gevestigde RBC Group voorziet bedrijven en instellingen van strategisch advies over de meest uiteenlopende veiligheidsaspecten en het leveren van veiligheidsdiensten. Met de overname van het onderdeel van SERIS wordt de groei van de afgelopen jaren verder doorgezet.

‘Strategisch goede stap’

Directeur Michel Tooren, directeur van RBC Group is zeer content met de overname. ‘Een strategisch voor ons goede stap’, zo omschrijft hij de overname in een persbericht. ‘We realiseren met deze overname extra groei, zowel qua mensen als qua omzet. Groei is naar onze mening noodzakelijk binnen de branche waarin we opereren. Zowel SERIS Nederland als RBC Group hebben een duidelijke en heldere visie. Beide partijen kunnen zich nu nog scherper focussen op hun core business en hun ambities.’

SERIS Nederland, gevestigd in Dordrecht en Amsterdam, is ooit ontstaan uit een overname van diverse security- en safety-organisaties. De overname van SERIS Safety door RBC Group betekent dat SERIS zich verder gaat focussen op de bedrijfsonderdelen Security, Facility, Consulting, Academy, Alarmcentrale, Video & techniek.

Meer nieuws