Recordaantal hotelovernachtingen in Rotterdam

13-10-15

Rotterdam wordt steeds populairder onder toeristen. Het aantal hotelovernachtingen is in de eerste helft van dit jaar met veertien procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek en stadspromotor Rotterdam Partners vandaag bekend.

Stadsmarketingdeskundige Thom Ummels noemt de cijfers “écht opvallend”. ‘De economische opleving is nog maar pril. Dit belooft wat voor volgend jaar, als de economie echt gaat aantrekken’, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

67 procent van de hotelgasten komt uit Nederland, gevolgd door bezoekers uit Duitsland en Groot-Brittannië (beide acht procent). De snelst groeiende groep buitenlandse toeristen zijn de Chinezen (nu één procent). Volgens Judith Boer van Rotterdam Partners komen de meeste bezoekers voor de Markthal, het Centraal Station en diergaarde Blijdorp.

Inkomstenbron

Het zakelijk toerisme vormde in de eerste helft van 2015 de grootste groep hotelgasten (56 procent). Vanwege haar hogere uitgavepatroon is dit een aantrekkelijke bezoekersgroep voor de stad.

De bezoekers vormen een belangrijke inkomstenbron en banenmotor voor de stad, zegt wethouder Maarten Struijvenberg (Leefbaar, werkgelegenheid en economie). ‘Vooral in sectoren als de detailhandel en de horeca en specifiek voor jongeren en lager opgeleiden, groepen die vaak moeilijker aan een baan kunnen komen.’

Meer nieuws