Regio Rotterdam laat zich weer zien op World Expo Milaan

15-09-15

Opnieuw zijn vertegenwoordigers van de Rotterdamse regio naar de World Expo in Milaan afgereisd. De World Expo is een internationale expositie waarin landen beeld geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling. Rotterdam wil in Milaan aandacht vragen voor haar voedselsector en de kennis van watertechnologie, energieproductie en distributie.

‘We gaan onze regio weer aan de wereld laten zien’, zegt Sharon Janmaat van de afdeling Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam in het AD/Rotterdams Dagblad. Naast wethouder Maarten Struijvenberg is ook aan aantal ondernemers en ambtenaren aanwezig. Dat gebeurt in het kader van de zogenoemde Regiomaand, waarbij ook de provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag, de Metropoolregio en de Greenpoort Westland-Oostland betrokken zijn. Vanaf 14 september zijn er seminars, masterclasses en andere ontmoetingen. Ook staan de themaweken over tuinbouw, bedrijfsleven, water, waterbouw en energie centraal.

‘Prominent aanwezig’

De Expo van 2015 in Milaan duurt nog tot eind oktober. De teller van het aantal bezoekers staat nu op 13,7 miljoen en zal waarschijnlijk nog oplopen tot 20 miljoen. ‘Deze regio is tot nu toe prominent aanwezig’, zei Evelien Bijl van het Nederlandse Expo-paviljoen in Milaan. Ongeveer één op de zes bezoekers in Milaan bezoekt de nationale inzending.

Rotterdam wil graag de World Expo van 2025 binnenhalen. In Friends in Business besteedden we daar eerder aandacht aan. U kunt dat artikel hier lezen. Over de kandidatuur van Rotterdam voor de World Expo van 2025 moet volgend jaar meer duidelijk worden.

Meer nieuws