Rennen voor goed doel tijdens Harbour Run

15-09-16

10 kilometer rennen, klimmen en klauteren door de Rotterdamse haven; langs kades, schepen, containers, kranen en dwars door een aantal havenloodsen. Deelnemers aan de Harbour Run moeten zondag 9 oktober meer dan dertig obstakels overwinnen om de eindstreep te halen. Dat zijn er meer dan ooit. Meer dan vijfduizend mensen hebben zich al ingeschreven, maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

Dit jaar zet de Harbour Run, die voor de vierde keer wordt gehouden, zich voor het eerst in voor een goed doel: nieuwe, patiëntvriendelijke verbandwisselkamers in het Brandwondencentrum van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis. Samen met de Nederlandse Brandwonden Stichting is het centrum een actie gestart om voor dit project geld in te zamelen.

Iedere dag ondergaan brandwondenslachtoffers pijnlijke verbandwissels. Onderzoek bewijst dat afleiding helpt om die pijn en angst te verminderen. In plaats van een klinische, steriele, witte omgeving worden de nieuwe verbandwisselkamers onder meer ingericht met vrolijke, kleurrijke muren, een lichtgevend wolkenplafond, lichtgevende waterbuizen met bubbels en een interactief scherm boven het bad.

Charity Run

De Harbour Run heeft het eerste startvak beschikbaar gesteld voor lopers van de Charity Run. Zij lopen voor het goede doel en ontvangen daarom een gratis startbewijs. Voor het Charity Run-startvak zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via www.verbandwisselkamer.nl/charity-run

Zo moeten de nieuwe kamers eruit gaan zien.

Meer nieuws