RET introduceert gratis wifi in metro’s en trams

29-01-15

Vanaf vandaag start de RET met het aanbieden van gratis wifi in metro en tram. Op metrolijn E rijden vanaf vandaag de eerste twee wifimetro’s rond. Ook de eerste wifitram rijdt vanaf vandaag door de regio Rotterdam.

Elke week komen er weer nieuwe wifivoertuigen bij, die zijn herkenbaar zijn aan de stickers van wifi-iconen op de ramen. Aankomende zomer zijn alle trams en metro’s voorzien van wifi. Hiermee is de RET de eerste stadsvervoerder in Europa die haar hele vloot van gratis wifi voorziet. De RET biedt reizigers deze gratis service om het reizen nog prettiger te maken. Ook op de tien drukste metrostations van de RET kunnen reizigers deze zomer gebruik maken van gratis wifi. 

Gratis wifi op stations

De proef met gratis wifi op metrostation Beurs is succesvol. Dagelijks maken zo’n 5000 reizigers gebruik van deze gratis service, soms zelfs met 1000 tegelijk. In de zomer van 2015 worden ook de stations Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven voorzien van gratis wifi. 

Wifi in bussen

Bussen zijn door de RET al eerder uitgerust met wifi. De 256 bussen van het bedrijf zijn sinds 2012 voorzien van apparaatjes waarmee reizigers gratis mobiel kunnen internetten. De wifi werkt voorlopig alleen nog bovengronds. De RET werkt samen met telefombedrijven nog aan een oplossing om ook ondergronds internet mogelijk te maken.

Meer nieuws