Rhenus heeft primeur met ISO-certificaat nieuwe stijl

17-02-16

In veel gevallen is ISO-certificering niet heel bijzonder. De ISO 9001:2015 die Rhenus Contract Logistics onlangs in de wacht sleepte, is dat wél: het bedrijf is de eerste logistieke dienstverlener die voor deze nieuwe editie gecertificeerd is door Lloyds. In totaal bezitten slechts tien bedrijven in Nederland dit certificaat.

Net zoals alle andere nieuwe ISO-normen voor managementsystemen is ISO 9001 nu afgestemd op de zogeheten High Level Structure (HLS). Dit houdt in dat alle nieuwe ISO-normen voor managementsystemen moeten aansluiten bij een set algemene eisen die voor dergelijke systemen gelden. Een andere belangrijke wijziging is de nadruk op risicogericht denken als basis voor het managementsysteem.

Nieuwe editie

Bedrijven die hun ISO 9001-certificering willen behouden, moeten de komende jaren hun kwaliteitsmanagementsysteem upgraden naar deze nieuwe editie. Hiervoor staat een overgangsperiode van drie jaar vanaf de datum van publicatie (september 2015).

Rhenus Contract Logistics is onderdeel van de Rhenus Group. Die levert wereldwijd logistieke diensten en heeft een totale jaaromzet van EUR 4,2 miljard. Andere activiteiten zijn vrachtlogistiek, havenlogistiek en openbaar vervoer.

Vlnr: Erik Naus (Site Director Rhenus Contract Logistics), Ton Wessels (Business Development & Sales Manager van LRQA) en Cornelis van Dijk (QESHC Manager Rhenus Contract Logistics). FOTOGRAFIE: Rhenus B.V.

 

Meer nieuws