Richard Groenendijk wint Gouden Mossel 2015

04-11-15

Richard Groenendijk is dinsdag uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Mossel 2015. De prijs werd uitgereikt aan boord van de Spido de James Cook, dat voor de gelegenheid voor Kaat Mossel aan de Admiraliteitskade is afgemeerd.

De Gouden Mossel gaat naar een prominente Rotterdammer die zich heeft ingezet voor de stad. Groenendijk, van oorsprong afkomstig van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, is bekroond cabaretier, speelt in musicals, is regelmatig tafelgast bij diverse programma’s en was publiekslieveling bij programma’s als Ranking The Stars, Wie Ben Ik en Wie is de Mol. Zijn succes is mede te danken aan zijn typisch Rotterdamse tongval en humor.

Zijn veelzijdigheid was de reden voor de jury van de Gouden Mossel om de culturele duizendpoot te vereren met een prijs die al 21 jaar lang wordt uitgereikt aan prominente Rotterdammers die wat Kaat Mossel betreft een speciale blijk van waardering verdienen. Eerdere winnaars waren onder anderen Herman den Blijker, Faas Wilkes, Lee Towers, Mario Been, Andre van Duin en Leontien van Moorsel. Tijdens de uitreiking bracht Richard zijn versie van het lied Meisje Loos In Rotterdam te gehore.

Meer nieuws