Ronald Lugthart Havenman van het Jaar 2015

04-12-15

De stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft managing director Ronald Lugthart van Rotterdam Gateway (RWG) gekozen tot Havenman van het Jaar 2015.

Ronald Lugthart is verkozen tot Havenman van het Jaar 2015 omdat de opbouw en inrichting van RWG op de Tweede Maasvlakte onder zijn leiding succesvol is afgerond. Met RWG beschikt de haven van Rotterdam over een van de meest geavanceerde, innovatieve en duurzame containerterminals ter wereld.  Ronald Lugthart heeft dit technologisch en organisatorisch uiterst complexe project – mede gelet op het grote aantal stakeholders – in goede banen geleid.

Blij

Ronald Lugthart is de 35e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Harold Linssen van Keppel Verolme, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2014.

Lugthart zegt erg blij te zijn met de titels. 'Ik zie het als een stukje erkenning voor onze hele organisatie. Veel mensen hebben daar een sprong in het diepe genomen om mee te bouwen aan deze hypermoderne terminal op een nieuw stukje Nederland’.

In de jury van de Havenman/-vrouw van het Jaar’-verkiezing zitten onder andere journalisten en voormalige Havenmannen. De onderscheiding wordt traditiegetrouw uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, in dit geval 11 januari 2016.

Meer nieuws