Rotterdam Ahoy kondigt reorganisatie aan, meer dan honderd ontslagen

20-08-20

Rotterdam Ahoy kondigt een forse reorganisatie aan. De uitbraak van het coronavirus heeft grote impact op de bedrijfsvoering van de Rotterdamse evenementenlocatie. Ahoy is sinds 13 maart gesloten.

De omvang van de voorgenomen reorganisatie is het ontslag van 40 procent van het totale personeelsbestand, dat bestaat uit 270 collega’s. 'Een grote groep medewerkers met een flexibel dienstverband en een groep medewerkers waarvoor het contract van rechtswege afloopt wordt geraakt, maar ook ontkomen we helaas niet aan een krimp binnen ons vaste personeel. Met pijn in het hart zullen we afscheid moeten gaan nemen van dierbare, hardwerkende en getalenteerde collega’s', zegt directeur Jolanda Jansen. Zij stond eerder dit jaar, vlak voor de uitbraak van het coronavirus, nog op de cover van het magazine van Friends in Business.

Lees ook: 'Ik wilde veearts worden'

Sinds 1 juli is het weer mogelijk om evenementen in Ahoy te faciliteren en organiseren. Enkele evenementen voor dit najaar zijn in voorbereiding en er ontstaan ook diverse nieuwe initiatieven. Jansen: 'We zetten eerste stappen, maar dit zijn er niet voldoende. Het allerliefste bieden we al onze evenementen weer een volwaardig podium. Daarover zijn we met de overheid in gesprek. Wij, als branche, willen laten zien dat we op een verantwoorde manier live evenementen kunnen organiseren. De evenementensector vertegenwoordigt een groot economisch belang in ons land: 7,4 miljard omzet en 100.000 banen. Uiteraard staat gezondheid voorop, maar er is ook een enorme behoefte aan geluk, verbinding en vertier in onze maatschappij. En als de gezondheidssituatie en/of de overheid versoepelingen voorlopig niet toestaat, is financiële steun een must voor onze branche.'

Meer nieuws