Rotterdam: bouwrecord nieuwe woningen

28-11-17

Het recordaantal nieuw te bouwen woningen in Rotterdam voor 2017 is in zicht. Met de start van De Groene Kaap op Katendrecht is het doel van 3.750 woningen binnen handbereik. Het gebouw bestaat uit 450 woningen, waarvan er ongeveer 360 bestemd zijn voor verhuur en negentig voor verkoop in het middeldure segment. In 2021 moet de bouw van De Groene Kaap zijn afgerond.

In de wijken rondom het centrum, waaronder Katendrecht, zijn het afgelopen jaar meer gezinnen gaan wonen. Er is een groeiende vraag naar gezinswoningen en projecten kunnen rekenen op grote belangstelling. De bouw van de Groene Kaap zorgt ervoor dat er nog meer gezinnen in de stad kunnen komen wonen, omdat het mooie woonruimte toevoegt voor gezinnen.

Met het programma Kansrijke Wijken wordt hierop aangestuurd. Het programma is gericht op aantrekkelijke gezinswoningen, goede scholen, meer groen in de wijk en schone straten waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. Het gaat om de wijken Katendrecht, Kop van Zuid-Entrepot, Lloydpier, Nieuwe Westen, Middelland, Liskwartier, Oude Noorden, Nieuw-Crooswijk, Kralingen-West. 

In 2014 stelde het college zich als doel een stijging van het aandeel kansrijke gezinnen van 6,8% naar 7,5% in 2018. De doelstelling is per 2017 al ruimschoots behaald: het aandeel kansrijke gezinnen staat op 8,5%.

Meer nieuws