Rotterdam: energiekosten drukken met Energiebank

02-12-17

De Gemeente Rotterdam start met de Energiebank een initiatief om de energiekosten te drukken voor mensen die moeite hebben om hun rekening te betalen. De Energiebank helpt met advies, besparende maatregelen en sponsoring van duurzame energie.

De Energiebank ondersteunt onder meer met gedoneerde besparingsmaatregelen, zoals radiatorfolie en spaarlampen, maar ook met duurzame zonne-energie. Zo biedt de gemeente éénmalig 27 mobiele zonnepanelen aan voor het opwekken van groene stroom om de energierekening te verlagen. 

'In Rotterdam zetten we in op een betaalbare en schone energievoorziening voor iedereen,’ zegt wethouder Pex Langenberg van Duurzaamheid. De Energiebank Nederland is een onafhankelijke, landelijke stichting en wordt gerund door vrijwilligers. In Rotterdam trekken netbeheerder Stedin en vrijwilligersorganisatie Samen010 hierin gezamenlijk op. De Energiebank verzamelt donaties bij burgers en bedrijven en zet dat geld in om energierekeningen tijdelijk te verlichten.

Op termijn wil de Energiebank die financiële ondersteuning omzetten in duurzame energie. Burgers en bedrijven schenken dan een percentage van hun duurzaam opgewekte energie aan de huishoudens die dat nodig hebben.

Meer nieuws