Rotterdam gaststad van internationale conferentie Walk21

22-10-18

Rotterdam is volgend jaar gaststad van de twintigste editie van de internationale conferentie Walk21. De editie van 2019 vindt plaats van 7 tot 11 oktober. Dit jaar werd het evenement gehouden in het Colombiaanse Bogota.

‘We willen lopen in de stad aantrekkelijker en veiliger maken. Lopen heeft raakvlakken met allerlei onderdelen van de stad en stedelijke ontwikkeling. Het gaat over de inrichting van de openbare ruimte en mobiliteit, maar ook over de gezondheid van mensen, economische vitaliteit en leefbaarheid van de stad’, zegt wethouder Judith Bokhove. 

Rotterdam grijpt de organisatie van Walk21 aan als kans om een eigen voetgangersaanpak op te stellen. De inrichting van de buitenruimte en een verkeerssysteem dat actieve mobiliteit en ontmoetingen stimuleert maakt de stad attractief en gezond. Auto’s, fietsers, voetgangers en openbaar vervoer worden beter met elkaar in balans gebracht voor een duurzame groei van de stad.

Zeven van de top 10 steden uit de global ranking van de Economist voor meest leefbare steden zijn Walk21 steden: Wenen, Melbourne, Calgary, Sidney, Vancouver, Kopenhagen en Toronto: een rijtje waar Rotterdam straks ook bij hoort.

Meer nieuws