Rotterdam heeft EigenBaas Avondschool

13-09-16

Op woensdag 14 september start in Rotterdam de EigenBaas Avondschool. De eerste twintig ondernemers in spe hebben zich aangemeld. Zij worden in tien weken tijd voorbereid op het ondernemerschap.

Wethouder Struijvenberg opent de Avondschool 14 september. Hij doet dat samen met directeur Elwin Groenevelt van Qredits Microfinanciering Nederland, dat initiatiefnemer is. De lessen worden gegeven in de Scholingswinkel van het Albeda College aan de Nieuwe Binnenweg.

Ondernemingsplan

Deelnemers schrijven in tien weken tijd hun eigen ondernemingsplan. Dat doen zij onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. De EigenBaas Avondschool wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor de werving van kandidaten en de uitvoering wordt intensief samengewerkt met het Regionaal Bureau Zelfstandigen van de gemeente Rotterdam, UWV en het Albeda College.

Nu ook voor volwassenen

De EigenBaas Avondschool is voor iedereen die een goed ondernemingsplan wil schrijven, kennis wil nemen van alle facetten van het ondernemerschap en een volgende stap wil maken. Thema’s als persoonlijke effectiviteit, SWOT-analyse, marktonderzoek, social media en financiering komen aan bod. Elk thema wordt verzorgd door een expert op dat gebied.

Het lesprogramma is afgeleid van het reeds bestaande EigenBaas-onderwijsprogramma van Qredits. In dit programma, dat op tientallen regionale opleidingscentra wordt gegeven, worden mbo-studenten klaargestoomd voor het ondernemerschap. Afgelopen juni is het EigenBaas-concept voor het eerst aangeboden buiten het onderwijs. De gemeente Zoetermeer heeft deze pilot voor volwassenen gefaciliteerd en de reacties waren zeer positief. Naar aanleiding daarvan besloot Qredits om de EigenBaas Avondschool op meerdere locaties aan te bieden.

Qredits

Qredits is een private non profit-instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot 250.000 euro, coaching en tools. Tot nu toe heeft de organisatie 8.000 ondernemers gefinancierd voor een totaal bedrag van 167 miljoen euro. Na drie jaar is 93 procent van deze ondernemers nog steeds actief. 

Meer nieuws