Rotterdam is beste Evenementenstad

11-10-16

Rotterdam is gekozen als Evenementenstad van het Jaar. In de categorie gemeenten boven de 100.000 inwoners troefde de Maasstad Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht en Dordrecht af. De prijs werd op 10 oktober in Utrecht bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Evenementen.

‘De winnaar is een stad die haar creativiteit keer op keer bewijst. De stad koppelt een gedegen evenementenbeleid aan ruimte voor experiment en nieuwe evenementen’, telde de jury. Die sprak van ‘een positieve uitwisseling tussen evenementenbeleid en citymarketing, met behoud van respect voor de autonomie van evenementenorganisatoren’.

Het gevarieerde (inter)nationale evenementenaanbod past volgens kenners goed bij het karakter van de stad en wordt gedragen door de inwoners. ‘Topevenementen en de side-events worden  gestimuleerd te groeien in omvang en duur, waardoor de verblijfsduur van bezoekers in de stad toeneemt. Niet voor niets wordt deze stad nationaal en internationaal door andere steden als een lichtend voorbeeld gezien.’

 

FOTOGRAFIE: ROTTERDAM MARKETING/VINCENT VAN DORDRECHT

Meer nieuws